Β’ γύρος εκλογών: Οι νικητές και νικήτριες σε έξι δήμους της Θεσσαλονίκης

Στο β’ γύρο εξελέγησαν δήμαρχοι σε έξι δήμους στο νομό Θεσσαλονίκης και σε όλους είχαμε αλλαγή σκυτάλης. Στη Θεσσαλονίκηο Στέλιος Αγγελούδης εξελέγη δήμαρχος της πόλης συγκεντρώνοντας 67,33% με το συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», ενώ ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με το συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη», έλαβε 32,67% (στο 98,38% της ενσωμάτωσης).

Στο Δήμο Καλαμαριάς, στο 97,44% της ενσωμάτωσης, η Χρύσα Αράπογλου (Καλαμαριά Μητέρα Πόλη – Χρύσα Αράπογλου) λαμβάνει 57,76%, ενώ ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης με το συνδυασμό «Γενιά Δημιουργίας» ,έλαβε 42,24%.

Στο Δήμο Δέλτα η Γερακίνα Μπισμπινά στο «νήμα» πήρε τη νίκη και εξελέγη δήμαρχος με 50,19%, με το συνδυασμό «Όραμα και δημιουργία», ενώ ο Ιορδάνης Δημητριάδης συγκέντρωσε 49,815 με το συνδυασμό «Νέα πορεία για το δήμο Δέλτα».

Στο Δήμο Παύλου Μελά, ο Δημήτρης Ασλανίδης είναι ο νέος δήμαρχος, καθώς στο 100% της ενσωμάτωσης με τον συνδυασμό “Αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά”, έλαβε ποσοστό 55,79%, ενώ ο νυν δήμαρχος με τον συνδυασμό “Ευ Πόλις” Δημήτρης Δεμουρτζίδης, έλαβε 44,21%.

Στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Στο 100% της ενσωμάτωσης με το συνδυασμό “Δήμος Πρωταγωνιστής”, συγκέντρωσε ποσοστό 56,73%. Ο νυν δήμαρχος Κλέανθης Μανδαλιανός, που ήταν εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό “Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για το Δήμο μας”, έλαβε ποσοστό 43,27%.

Νέος δήμαρχος Θερμαϊκού εξελέγη ο Θεόδωρος Τζέκος (συνδυασμός «Συμμετέχω Θερμαϊκός) με ποσοστό 63,36% ενώ ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής (Θερμαγικός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ), 36,64%.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί